Films

Film: 24 wochen

Astrid en Lucas vormen een gelukkig en succesvol paar. Zij is een bekende cabaretière en hij haar manager. Ze hebben een dochter van negen en Astrid is in verwachting van hun tweede kind. Het leven lacht hen toe, tot ze te horen krijgen dat hun ongeboren baby het syndroom van Down heeft. Terwijl hun wereld instort, moeten ze vóór 24 weken zwangerschap beslissen een abortus te laten plegen of niet, dit laatste met onzekere gevolgen. Hoewel ze gewend zijn alles samen te doen, beseft Astrid dat alleen zij deze moeilijke beslissing kan nemen.

24 WOCHEN is een emotionele reis. Dankzij het aangrijpende spel van Julia Jentsch beleef je Astrids emoties van verdriet, twijfel, schuldgevoel en woede intens mee. 24 WOCHEN spreekt zich niet voor of tegen abortus uit; de film concentreert zich op de persoonlijke en ethische dilemma’s waarmee een jonge vrouw in zo’n situatie worstelt. De cineaste heeft haar film stevig in de realiteit verankerd. De dokters, verplegers en kraamverzorgsters die Astrid ontmoet, spelen allen zichzelf; vele dialogen werden overgenomen uit reële, intensieve interviews met een bijna-ouderpaar. 24 WOCHEN maakt niets mooier of troostrijker dan het is.

Film: After Inez.

Regisseur Ekberg leerde Denize en Filip kennen via een organisatie die ondersteuning biedt aan ouders die rouwen om een verloren kind. Denize en Filip nemen afscheid van hun baby wanneer Denize 37 weken zwanger was, het hartje van haar baby klopte niet meer. Deze film toont de kwetsbaarheid en de kracht van de ouders. Zo samen, maar ook zo alleen: Denize met haar angst voor de dood, en Filip in zijn poging een sterke man te zijn. Deze film geeft ook op een duidelijke manier weer hoe we volgens de maatschappij moeten omgaan met rouw en hoe sterk de verschillen tussen man en vrouw zijn in dit rouwen.

 

Still loved

Still loved, een levensbevestigende documentaire over zeven families die hun leven terug opbouwen na het verlies van hun baby. Het verhaal vertelt de complexiteit en realiteit van families die voor het eerst openhartig over het verlies spreken. De documentaire biedt een perspectief op moeders, vaders, grootouders, broers en zussen.

Puck

Pakkend afscheid van baby Puck (kortfilm).

https://vimeo.com/123862261

Terug naar hoofdpagina