TV-Uitzendingen

Panorama: uitzending van 12/01/2012

“Wat doe je als je dolgraag een kind wil maar tijdens de zwangerschap te horen krijgt dat het met een zware handicap door het leven zal moeten? Er zijn al vaker reportages geweest over mensen die de moeilijke beslissing namen om door te gaan, om te proberen hun kind, mét handicap, toch nog een waardig leven te geven. Mensen die ervoor kozen de zwangerschap af te breken komen zelden in beeld. Panorama volgde enkelen van hen in de verscheurende keuze tussen een leven vol hindernissen en de dood.”

(Deze uitzending is momenteel niet meer via het archief te bekijken, we doen er alles aan om deze link toch nog te bemachtigen.)

Child of mine : het verlies van een kind voor de geboorte

Child of mine vertelt het verhaal van drie koppels die in twee verschillende ziekenhuizen in het Verenigd Koninkrijk gevolgd worden. Alle drie hebben ze één ding gemeen, het verlies van een kind voor de geboorte. Het is een onderwerp die veelal vermeden wordt en de ouders voelen zich daardoor vaak geïsoleerd. Deze documentaire vertelt hun verhaal en ervaringen doorheen het volledige proces.

Child of mine (de link met ondertitels proberen we te bemachtigen).

VTM nieuws

“HIER KUNNEN OUDERS ROUWEN OM HUN ONGEBOREN BABY”  (30/10/2016)

“Nog dit jaar erkenning voor sterrenkindjes” (02/02/2017)

Iedereen beroemd

Uitzending die de werking van het Berrefonds toelicht.: https://www.een.be/video/berrefonds

KRO-NCRV

Interview (16/11/2019)met Manu Keirse: “Met de dood eindigt het leven, niet de relatie.”

Flair-video

In een korte reportage (08/05/2019) praat sterrenpapa Erik openhartig over de keuze die ze maakten over hun baby Xem die aan een zeldzaam syndroom leed. video-erik-verloor-zoontje-na-zwangerschap-27-weken/

Terug naar hoofdpagina