Ontslag

Wanneer het koppel het ziekenhuis mag verlaten betekent dit ook dat ze weggaan uit deze beschermende omgeving. In het ziekenhuis waren de meeste personen waarmee ze in contact kwamen op de hoogte van hun situatie. Ook het verplegend personeel leefde mee met het verlies en het verdriet van het koppel. Thuis valt deze emotionele en professionele aandacht weg en wordt de ondersteuning van hun eigen omgeving zeer belangrijk. Er kan info meegegeven worden over de verschillende organisaties die een hulp kunnen bieden om deze gebeurtenis een plaats te geven of websites waar meer informatie kan gevonden worden over alles wat te maken heeft met zwangerschapsafbreking.

Voordat het koppel naar huis vertrekt zal de gynaecoloog de nodige informatie doorgeven aan de vroedvrouw die aan huis gaat en aan de huisarts. De ouders krijgen ook het telefoonnummer van de dienst mee die ze 24 op 24 kunnen bereiken. De vroedvrouw mag er duidelijk op wijzen dat bellen altijd kan en mag.

De info die we hier geven is gebaseerd op resultaten uit wetenschappelijke studies. Uit ervaring opgedaan tijdens onze stages en door de info die we kregen van ouders die een zwangerschapsafbreking doormaakten, weten we dat elk ziekenhuis een eigen verloop heeft ontwikkeld. De aanpak en begeleiding zal dus per ziekenhuis variƫren.

Terug naar hoofdpagina